Heijostenkoskella – kesäkuu 2008

Kauden ensimmäinen offial PK- reissu on tehty Heijostenkoskelle. Tavallaan jatkoimme siitä mihin viime vuonna lopetimme. Tällä kertaa matkassa oli kolme kalamiestä muiden valitettavasti ollessa estyneitä. Suuremmalla porukalla olisi ollut mukavampaa, mutta hyvin meni matka näinkin.

Perillä mökillä olimme ajoissa klo 19 aikoihin. Majoitumme samaan mökkikylään kuin syksyllä. Vaihtelimme kuulumisia ja tarkastimme varusteet. Asetuimme mökkiin ja odottelimme isännän saapumista, jolta saimme luvat koskelle kahdeksi vuorokaudeksi.

Söimme alkuillasta vielä maittavan päivällisen ja joimme kahveet. Klo 22 aikoihin siirryimme joen varrelle. Tällä kertaa olimme todellakin päättäneet kalastaa yöaikaan. Suurin toivein lähdimme uittamaan talvella sidottuja atrappeja.

Normisti olemme lopetelleet kalastusta puolen yön aikoihin. La-pe yö oli aika viileä, näkymä oli kyllä hieno usvan noustessa joesta.

Kello kolmen aikaan alkoi tapahtua. Juha sai alamittaisen taimenen sekä harjuksen. Luonnollisesti molemmat pääsivät jatkamaan matkaansa.

Jannellakin oli hetkensä, kun kala oli tovin kiinni. Ei tarpeeksi kauaa, että sen olisi ehtinyt tunnistaa.

Muita kalastajia näkyi jonkin verran toisella rannalla, mutta näistä viimeinenkin katosi kahden aikaan.

Toinen luontoelämys koettiin kun luonto ryhtyi heräilemään yöpuulta. Linnunlaulua ja auringonnousua oli hieno kuunnella ja seurata.

Lopetimme kalastuksen kuuden aikoihin ja siirryimme mökille yöpuulle pienen aamupalan jälkeen.

Varusteet kuivumaan ennen nukkumaanmenoa.

Nukuimme puoleen päivään saakka. Sitten hiljalleen heräilimme, laitoimme ruokaa, nautimme hienosta päivästä mökillä sekä saunoimme. Jälleen vähän ruokaa naamariin ja jälleen kalalle.

Lauantaina aloitimme suurin piirtein samoihin aikoihin. Tällä kertaa siirryimme joen toiselle puolelle ja ylemmäs koskelle. Kalastus aloitettiin ylimmällä koskella. Paikka vaikuttikin varsin lupaavalta. Tovin kalastettuamme huomasimme kalojen hyppivän ja tämä nostikin sykettä. Luonnollisesti komeimmat loiskahdukset olivat joen toisella puolella. Mutta myös omalla puolella oli tapahtumia. Pommitimmekin ahkerasti kiven taustaa, joka oli lähellä rantaa. Vaihdoimme perhoja ja kalamiestä varsin tiuhaan, välillä paikan kuitenkin annettiin rauhoittua.

Emme kuitenkaan saaneet kalaa narrattua, joten siirryimme hiljalleen alavirtaan. Kalastimme jälleen koko yön. Välillä kävimme juomassa kahvit ja syömässä eväsleivät. Yö oli huomattavasti lämpimämpi kuin edellinen. Tälläkin kertaa tuli istuttua rauhassa ja kuunneltua luonnon ääniä kalastuksen lomassa sekä tarkkailtua taimenia.

Rookien sanoin, ”yökala oli taianomaista”. Näin todellakin oli. Tästä lähtien voisi enemmänkin kalastaa yöaikaan. Päivällä on sitten hyvä nukkua ja nauttia muuten olostaan.

Potrettikuva kalamiehistä reissun päätteeksi.

Lopettelimme sunnuntaina kuuden aikoihin ja palailimme mökille. Aamutoimet olivat edellisen toisinto. Herättyämme lounastimme, keräsimme tavarat kasaan, siivosimme mökin ja saunoimme. Onhan puhtaana mukavampi lähteä liikkeelle.

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliin: Heijostenkoskella – kesäkuu 2008

  1. Paluuviite: Heijostenkosken tarina « Perinnekalastajat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s