Keihärinkoski 2013 kevät

Kausi avattiin komeassa lämpimässä kelissä Keihärinkoskella, Viitasaarella. Juttuja oltiin luettu Pohjolan Perhokalastajasta sekä netistä.

Varasimme luvat heti tammikuussa, kun ne tulivat myyntiin. Otimme heti koko viikonlopun, joten olimme ainoat kalastajat koskella.

Vettä koskessa oli reilusti, joka tarkoitti, että perhoja piti painottaa reilusti, jotta saimme kulkemaan ne lähellä pohjaa. Lisäksi kahluukielto toukokuun loppuun saakka teki hommasta hieman haasteellisempaa. Saimme kuitenkin perhot veteen ja saalistakin tuli.

Perjantaina aloitimme melko myöhään, vasta klo 22 aikoihin. Yö viileni hiljalleen, usvakin nousi pelloille ja joelle. Kalastelimme ja kahvittelimme ilman kiirettä. Lopetimme viiden aikaan lauantai-aamuna, jolloin painuimme mökille unille. Perjantai ilman saalista, mutta aikaahan oli vielä.

Muutaman tunnin yöunien ja aamupalan jälkeen käväistiin ostamassa ruokatäydennystä ja nauttimassa jäätelöt Viitasaaren keskustassa. Joella olimme noin klo 16 aikaan. Kalastus jatkui klo 21 saakka ilman tapahtumia, jolloin Janne sai ensimmäisen tärpin, 45 cm harjus tarttui koukkuun. Loppuiltana ei tapahtumia ollut. Lähdimme mökille saunomaan ja nauttimaan illasta.

Sunnuntaina ohjelmassa oli mökin siivous ja vielä parin kolmen tunnin rypistys koskella. Lähestulkoon heti Toni tartutti 50 cm rasvaevällisen taimenen, joka pääsi nopsaan takaisin kasvamaan. Myös Jannella oli kala koukussa, joka ehdittiin tunnistaa taimeneksi, mutta peruke katkesi ja kala katosi perho mukanaan.

Kaiken kaikkiaan ajallisesti kalastusta oli vähemmän kuin monilla muilla viikonlopun mittaisilla reissuilla, mutta tapahtumia oli moninkertaisesti aiempaan verrattuna.

Keihärinkoski on hieno paikka, jossa olisi mielenkiintoista vierailla myös matalammalla vedellä sekä aikana, jolloin saa kahlata. Nyt kielto vähän rajoitti kalastusta.

Kuvia löytyy tutusti PK:n Flickr-feedistä.

Advertisement

2 vastausta artikkeliin: Keihärinkoski 2013 kevät

  1. Paluuviite: Keihärinkoskella 2013 | Perinnekalastajat

  2. Paluuviite: Keihärinkoskella 2013 | Perinnekalastajat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s