Kesäisempää retkeä Nokisenkoskille

Jo on melkoista, toinen yhteinen kalastusreissu, vaikka ollaan vasta kesäkuussa. Viime syksynä teimme ensimmäisen yhteisen retken Nokisenkoskille Rautalammille. Paikka on vallan mainio kirkkaine vetineen (vrt. Keski-Suomen kosket). Matkassa olivat Toni, Jani ja Janne.

Taukohetki

Pitkälti normikaavalla toteutusta. Perjantaina töissä vilkuilua kelloon ja sormet ristissä toivoen, ettei tule mitään yllättävää, että pääsee ajoissa matkaan. Perillä olimme noin klo 19 aikaan, majoittuminen mökkiin, vähän evästä naamaan ja koskelle.

Syksyyn verrattuna vesi oli jonkin verran korkeammalla, mutta silti heittelemään pääsi mukavasti. Alaosan saareen oli silti turha yrittää kahlata. Lauantaina kuulimme, että parkkipaikan kioskista sai vuokrata veneitä. Jonkin verran koskella oli väkeä, mutta kyllä sekaan mahtui.

Kalastelimme illan ja siirryimme mökille saunomaan. Siitä hiljalleen unille.

Lauantaina uutta yritystä koskella. Tuttua kaavaa noudatellen välillä makkaraa grillaten ja rentoillen hienosta säästä nauttien. Väkeä riitti hyvin vielä lauantainakin. Illalla lopettelimme ajoissa ja palasimme mökille syömään ja katsomaan Champions Leaguen finaalia. Saunaa ja jutustelua.

Yön aikana tuuli koveni melko lailla, joten siivosimme rauhassa mökin ja ajelimme koskelle. Tuuli osui ”sopivasti” koskeen, joten päätimme jättää kalastukset väliin ja lähteä kotiin. Paluumatkalla kävimme tsekkaamassa Konnekosken ja Siikakosken. Enin mainittu on melkoisen näyttävä jyrkkine rantakallioineen.

Tapahtumat olivat melko vähissä. Olisi ehkä pitänyt yöaikaan kalastaa… Pari salakkaa kävi kiinni ja Jani sai katsekontaktin taimeneen.

Kesällä voisi koskelle tehdä jälleen uuden visiitin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s