Sartajokka heinä-elokuussa

Camp Poro

Kesän päätapahtuma koitti heinäkuun lopussa, kun suunnaksi otettiin Sartajokka Ruotsissa. Alue on jo sinällään tuttu, samoin ajoreitti, koska aiempina vuosina olemme olleet Bierdnakissa ja Miekakissa. Maisemat ovat sen verran sykähdyttävät, että sinne on mukava mennä.

Automatka sujui ilman ongelmia. Muutaman pysähdyksen jälkeen perinteitä unohtamatta olimme perillä Tjärnbergissä perjantai-iltana klo 21 paikallista aikaa ja majoituimme varattuun mökkiin. Siitä oli helppo aamulla siirtyä tavaroiden punnitukseen ja pakkaamiseen kopteriin. Tällä kertaa mukana oli tavaraa 212 kiloa, joista piti maksaa extraa.

Sartajokka on noin 50 km Tjärnbergistä pohjoiseen. Matkalla oli mukava katsella aiempien reissujen maisemia. Komeita on tunturit ja järvet lukuisine puroineen.

Leiri, joka nimettiin Camp Poroksi, paikalta löytyneiden poronsarvien mukaan, saatiin nopsaan kasaan ja ruokailun jälkeen suunnistimme helteessä kalalle. Siitä eteenpäin kelit olivatkin melko vaihtelevia. Hellettä, sadetta, kuivaa ja aavistuksen verran lähelle nollaakin mentiin yhtenä yönä. Siltä ainakin tuntui.

Viikon aikana vedenpinta vaihteli melkoisesti johtuen juuri sateista, joita saatiin enempi alussa kuin lopussa. Vedet ovat kirkkaat ja yllättävän lämpöiset, verrattuna esim. Bierdnakiin. Tämän huomasi kun kävi joessa peseytymässä.

Leirissä ongelmia tuottivat sopulit. Ne kun väkisin tulivat toisen teltan pohjasta läpi ilmeisesti ruuan tuoksun houkuttelemina. Olivat myös varsin pelottomia, kun istuimme iltaa leirissä ne vilistelivät jaloissa.

Viikon aikana kalastimme leirin lähikoskia ja kauempanakin olevia. Kävimme myös Sartalla, johon joki laski vetensä. Yksi järvikin tuli testattua nieriän toivossa. Tosin tuolloin satoi melko rankastikin, eikä pintakäyntejä näkynyt.

Kalaa tuli paljonkin, mutta pientä. Muutama syömäkokoinen kala pääsi leiriin mukaan viikon aikana, joten siltä osin pienehkö pettymys. Maisemallisesti ja seurallisesti reissu oli varsin onnistunut. Tällä kertaa tuli kiinnitettyä huomiota jopa eri näköisiin pilvimuodostelmiin, jotka olivat mielenkiintoisia.

Lisää kuvia Flickrissä.

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliin: Sartajokka heinä-elokuussa

  1. Paluuviite: Sartajokalta kotiuduttu | Perinnekalastajat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s