Sumarikalassa – Huopana ja Keihärinkoski

Kevätkauden avaus Huopanalla

Päätettyämme vaihtaa perinteinen Perhomessu-vierailu sumarikalaan oli mukavaa vaihtelua arkeen. Reissussa oli mukana kolme perinnekalastajaa vahvistuksen kera.

Aloitimme kalastelut perjantaina Huopanankoskella. Majoitus oli aivan joen varrella, joten pääsimme heti heittelemään. Vettä koskessa oli melko lailla paljon, olihan kuitenkin vielä aikainen kevät ja Keski-Suomessa kaikesta päätellen oli ollut luminen talvi. Vesi oli melko kylmää, mutta se ei onneksi haitannut, koska kahluukielto on voimassa toukokuun loppuun saakka. Heti alkuun vahvistuksemme sai reilun 30 cm taimenen kioskin kohdalta. Tästä vähän aikaa hän sai myös noin 50 cm taimenen. Molemmat kalat C&R, luonnollisesti. Jatkoimme tutustumista koskeen, kunnes ilta alkoi hämärtyä. Sitten siirryimme saunan lämmitykseen ja unille.

Lauantaina jatkoimme Huopanankoskella. Päivä oli hieno eikä niin tuulinen kuin perjantai. Muutamaa tärppiä lukuunottamatta kaloista ei ollut havaintoa. Lupa loppui klo 18, hieman sitä ennen haukkasimme välipalaa ja siirryimme Keihärinkoskelle, jonne oli hankkineet toisen luvan. Reilut pari tuntia meni koskeen tutustuessa, jonka jälkeen edellisillan toisinta after-fishing aktiviteettien kera.

Sunnuntai-aamu oli hieman viileämpi, kun lähdimme aamupalan ja tavaroiden keräilyn ja pikasiistimisen jälkeen siirtymään vielä Keihärille ennen kotimatkaa. Keihärillä ei ollut minkäänlaista tapahtumaa, paitsi nyt näkyi huomattavasti enempi sumukorentoja. Hieman ennen kolmea lähdimme kotimatkalle.

Molemmat kosket olivat sellaisia, että niille olisi tultava uudelleen matalammalla vedellä ja lämpöisempään vuoden aikaan.

Kuvia lisää Flickrissä.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s